SUNNMØRSBUNAD

Fra KAROKULs konfirmasjon høsten 2019.

SUNNMØRSBUNAD 17. MAI

Sunnmørsbunad 17. mai er helt naturlig for sunnmøringer og siden bunaden etter manges mening, er en av de stiligste bunadene Norge har, så er det også mange som ikke har direkte sunnmørske aner som velger sunnmørsbunad.

FINESTE BUNADEN?

Det er mulig at det er en overvekt av sunnmøringer som mener at sunnmørsbunaden er en av de fineste, men jeg mener å huske at den også ble kåret til det i en eller annen avstemming. Mulig det var i Sunnmørsposten?

BELTESTAKK?

Det finnes utrolig mange vakre bunader i Norge, og en av de mest populære er vel beltestakken fra ulike deler av Telemark. Om man skal dømme utifra bunads-populasjonen på 17. mai i Oslo, så er det svært mange fra Oslo vest spesielt som har aner fra Telemark. Det er godt mulig at mange derfra har besteforeldre i Telemark, men det har også blitt mer og mer vanlig og også akseptert, av den gemene hop i alle fall, at man velger bunad fra andre steder i landet enn der man er fra.

BUNADSØLV

Stor bryst-sølje, mansjett-knapper og hals-sølje, Märtha-knapp er det som er standard tilbehør til sunnmørsbunad. I tillegg så er det sølvbeslag på lommen og det er sølv på capen. Noen har også sølvbelte til sunnmørsbunad, men da bør man tilrettelegge for det under brodering av forkleet, da det for blir tykt med det originale forkleet i tillegg til sølvbelte. Märtha-knappen med røde steiner er mest populær her i huset. Den kommer i ulike varianter, med og uten røde steiner.

Rebeccas venninner på 17.mai i 2018.

No Comments

Leave a Comment