Vestra Götalands skjærgårdsidyll

Svensk skjærgårdsidyll.

Svensk skjærgårdsidyll

Kristina Krøvel fotografert av Anne Kathrine Krøvel på holmene utenfor Fjällbacka i Sverige.

Link til Our Summer House. Sommerhus til leie for sommeren 2021.

Kristina Krøvel i juni 2018.

Skjærgården i Bohuslän

Skjærgården i Bohuslän er kjent for å være den vakreste i hele Norden. Kyststripen fra Strømstad til Lysekil byr på “sørlandsidyll-perler” på rekke og rad.

Byer i Bohuslän

I tillegg til de mange fine øyene rundt Strømstad finner du den litt avsidesliggende idyllen Havstensund, det mer folkelige Grebbestad som har pol og restauranter som er åpne om vinteren og den litt mer poshe Fjällbacka med sine Stockholmere som drar husprisene langt over Blindleia- og Kragerø-nivå. Etter Fjällbacka følger lille Hamburgsund der du kan ta ferge over til vakre Hamburgø. Bovallstrand litt lenger syd er en sommerperle, med flotte bademuligheter, som ikke mange nordmenn vet om. Så følger mer kjente Smøgen og Kungshamn før storbyen, i denne sammenhengen, Lysekil ligger i enden av ruten.

Sight-seeing på en dag

Om du aldri har vært på vest-kysten av Sverige før og har lyst til å få med deg mye på en dag så ville jeg hoppet glatt over Strømstad. Kjør rett til Smøgen, gå en liten tur på bryggene der og se på båtlivet, kjør så videre til Bovallstrand eller Hamburgsund og spis lunsj på en av restaurantene der. Ta en tur innom Fjällbacka og ta noen fine bilder av Camilla Läckbergs og Ingrid Bergmans sommerby. Fjällbacka er den fineste og mest pittoreske byen.

Kristina Krøvel i Sverige i juni 2018.

Best mat

For god mat, gå dit de lokale spiser, nemlig på Telegrafen i Grebbestad. Garantert best mat ala husmansskost. De ha stort sett to retter og velge mellom. Vi har spist der sikkert hundre ganger og har alltid fått god mat. Sjekk åpningstidene på nett, ring dit eventuelt. De har ikke alltid åpent, og jeg har ikke funnet ut av reglene de følger på dette.

Link til Visit-Sweden

No Comments

Leave a Comment