Med Karokul i Ålesund

Med Karokul i Ålesund
Elea Johanne Krøvel og Pernille Bjørneseth på Alnes

I Ålesund

Med Karokul i Ålesund. Mange legger ut på Norges-ferie i 2020. Vi for vår del er alltid på Norges-ferie i alle fall i en uke av året. I år dro vi i slutten av juni og var maksimalt heldige med været. Det var 24 grader da vi ankom Ålesund tirsdag ettermiddag, og været holdt seg hele uken. Lørdag bikket gradestokken 30 grader i Ørsta, og da var vi egentlig glade for regnet som kom søndag.

Med Karokul i Ålesund
Karoline, Karokul, på Molja i Ålesund.

Brosundet Hotell

Vi sjekket inn på Brosundet Hotell. Der har vi bodd noen ganger tidligere, og det har alltid innfridd forventningene. Det var litt spesielt denne gangen på grunn av korona-situasjonen. Frokosten er ikke helt den samme når man får den servert på et fat uten valgmuligheter, men personalet gjorde sitt aller beste.

Det må nevnes at standarden på de gamle Choice-rommene ikke er helt den samme som den egentlige Brosund-standarden, så husk å be om å få bo i det opprinnelige Brosund-bygget om du tenker å bo der.

Tidligere så var det Bvlagari-såper og helt fantastisk sengetøy og senger. Hotellet er sammenslått med Choice-hotellet som var nabo-hotellet, og sengene er der av Stordalen-standard. Det var ikke 80-senger som han kjører på flere hotell, men de var ikke av den standarden som jeg husker fra Brosund-besøk tidligere. Vi bodde på junior suite i 5. etasje og det var litt trangt med mye skråtak. Be om utsikt mot sjøen og ikke øverst, det er mitt tips her.

Forøvrig så trenger man ikke utsikt egentlig. Det er fredelig også mot byen og gatene, og på Sunnmøre så er det jo sjøutsikt samme hvor du snur deg, så man overlever jo fint uten å se sjøen akkurat fra senga. Det er mange andre fine hotell også i Ålesund, og de ligger fint flere av de.

Anne Kathrine Krøvel på Alnes på Godøya

XL Diner, den beste restauranten i Ålesund

Er du i Ålesund så må du spise på XL Diner. Den ligger i det som var den gamle venteroms-kafeen for fergene; Skateflua, og beliggenheten er fantastisk med utsikt ut mot Ellingsøya, Valderøya, Giske og Godøya. Her var det helt frem til 80-tallet yrende liv med ferger som gikk ut til øyene før tunell-forbindelsen kom.

XL Diner eies og drives av Roar Aarseth som selv er fra klippfisk-landet Ellingsøya, og restauranten spesialiserer seg på klippfisk-retter. Vi spiste Royal Bacalo Plate, og det anbefales på det varmeste. Forretten vår var kamskjell og scampi og det var også fantastisk. Jeg skulle virkelig ønske at denne restauranter også hadde en avdeling på Aker Brygge for eksempel. Det hadde garantert blitt suksess der også!

Link til XL Diner.

Karoline Krøvel Midtbø og Anne Kathrine Krøvel fotografert på Molja. Foto: Kenneth Enstad

Zuuma sushi

Nå har ikke jeg prøvd alle restaurantene i Ålesund, i alle fall ikke i det siste, men som utflyttet bysbarn har jeg noen kontakter der, og mange forteller det samme; Zuuma har den beste sushien.

Mitt nåværende Frogner-liv med sushi tilgjengelig på alle kanter, gjør at jeg innbiller meg at jeg har litt peiling på sushi, og denne var veldig bra. Mye bedre enn det meste i Oslo i alle fall. Spesielt dyrt var det heller ikke. Så, skal du til Ålesund; book XL Diner og Zuuma. Nå når “alle” skal på Norgesferie så er det nemlig veldig fullt der, i alle fall på XL Diner.

Karokul på Alnes på Godøya utenfor Ålesund

Hva gjør man i Ålesund?

Vi som er fra Sunnmøre vi liker godt bare å gå rundt i gatene og se om vi kan kjenne igjen noen gamle kjente. For dere andre så er det et godt alternativ å ta trappene opp til Fjellstua. Det er relativt fort gjort, men det er også fint å ta det som en lengre tur og gå innover Aksla. Der er fine turveier med magisk utsikt. Kommer du deg ikke på en skikkelig topptur så har du i alle fall fine og intagram-vennlige bilder fra Aksla.

Ellingsøya, Valderøya, Vigra, Giske og Godøya

Øyene utenfor Ålesund kan lett nås med bil eller buss. Om du bare har en dag og vil ta flotte bilder eller en fin treningstur, så kjører du videre fra Ellingsøya og ut til Vigra, Giske og Godøya. Mange lokale går søndagstur på Godøy-fjellet, og strendene på både Vigra og Giske er verdt et besøk i seg selv, selv om det sjelden er badetemperaturer så er det vakkert uansett.

Giske

Ikke stopp ved den første stranden du ser, men kjør videre til høyre på Giske mot Øygarden. Ta ned til høyre der Ocean Sound Recordings har musikkstudio. Her er det fantastiske badestrender og veldig fint å gå strandtur i begge retninger uansett vær.

Alnes fyr

På Godøya kjører du mot Alnes. Den siste tunellen er en kuriositet i seg selv. Den har bare en kjøreretning til tross for at den visstnok er bygget i nyere tid. Det minner litt om gamle dager dette å måtte stoppe for møtende trafikk, og det setter litt stemningen før man kommer til det lille samfunnet Alnes. Dette ser en varm junidag ut som et pittoresk sommersted, men det er fastboende der. Her finner du foto-vennlige Alnes fyr og den fantastiske surfe-stranden der vi har tok disse bildene du ser på denne siden. Ta med badetøy eller turtøy. Kafeen er åpen når det ikke er korona-times.

Link til flere bilder av Karokul i Ålesund.

No Comments

Leave a Comment