JOBBE MED INfLUENSERE?

FORVENTNINGSAVKLARINGER

GI EN KLAR RETNING

Hvem er målgruppen, hva skal måles? Hvilke USPer skal fremheves? Har kunden noe helt eksakt i tankene?

Du som kunde eller medie/reklame-byrå gjør lurt i å være så tydelig som mulig ovenfor influenseren eller influenserbyrået. Kampanjemålene bør formidles klart og tydelig slik at influenseren kan tilføre sin kreativitet og sosiale medier-ekspertise uten å lure på hva som forventes av fakta.

Si heller for mye enn for lite, men prøv å være tydelig.

Om kunden har klare forventninger så er det bedre å formidle alt i forkant enn å ville ha endringer i etterkant. “Alle ” har lært seg at det er smart å la kreatørene være kreative, men om kunden har klare ideer og føringer så er det best at influenseren får alle disse. Da kan heller influenseren i samarbeid med sitt influenserbyrå komme med tilbakemeldinger i forkant av produksjonen, og møte kunden best mulig på forventningene, på en måte som kan forene profilens kreativitet med kundens forventninger og mål.

@karokul in action

DIKTERING?

LA INFLUENSERENE GJØRE DET DE ER BEST PÅ

Det er en grunn til at influenseren har blitt influenser, og den viktigste grunnen til det er at de vet hvordan de skal kommunisere med og nå målgruppen sin.

Å diktere hva en influenser skal gjøre i en film eller en bildeserie kan være fristende, men det er ikke den beste måten å jobbe med influensere på.

Det er denne ekspertisen og kompetansen du nå betaler for og da er det lurt å la de få gjøre jobben. Om du vil diktere alt fra manus til vinkel på film, så er det liten vits i å bruke influensere. Innholdet vil ikke bli genuint og ekte og særlig den unge målgruppen har et sterkt “bullshit-filter” De spotter dårlig reklame etter brøkdelen av et sekund.

Gi overordnede retningslinjer, og la de være tydelige, men gi god plass til frihet og kreativitet!

Om et manus er nødvendig, så la for eksempel influenseren komme med et utkast og så gjør heller justeringer. Det er lettere for alle parter å endre på en plan enn på et ferdig filmet produkt.

BRUK RIKTIG INFLUENSER

Å finne en influenser som faktisk når målgruppen din høres selvfølgelig ut. Men det er veldig viktig. Mange influensere har stor del av følgerskaren utenfor Norge, og for de fleste norske annonsører så er det norske forbrukere som er interresante. ABC er derfor å sjekke andel norske følgere.

Å fortelle en historie er noe som alltid har vært på moten, men det blir også mer og mer viktig. Når det gjelder Tiktok så kan de være både korte og lange dersom seeren oppfatter at det en en klar og engasjerende historie til stede. Det er også svært ulikt hvor godt de ulike inluenserene “kommer gjennom ruten” – altså hvor godt de snakker til og når frem til mottakerne, seerne sine.

Influenseren du velger skal ikke minst passe til brandet ditt. Se på stilen, på innholdet, på utførelse, bakgrunn på bilder og film, måten de snakker på, hva de snakker om – Gir totalen av dette et inntrykk som ditt brand matcher med?

FOR PERFEKT INNHOLD?

Filmen som influenseren lagr skal føles ekte for influenserens følgere. Reklame-innholdet bør ligne mest mulig på det innholdet som profilen lager til vanlig, altså på ikke-kommersielt innhold.

Det er mye mer viktig at innholdet ser ekte ut enn at det ser perfekt ut. Jo mer perfekt jo mindre troverdig kan man nesten si. Over-redigering og mange endringer kan føre å til at innholdet blir over-polert og dårlig.

EKSEMPLER PÅ TIKTOKER MED GODE BRIEFER OG KLARE FORVENTNINGER

KAROKUL X H&M

@karokul

annonse @H&M Favvo-jeans og basic topper fra #HM Spring is in the air #fyp #jeans ❤️‍🔥🌸

♬ I Think I Like When It Rains – WILLIS

SEBASTIAN x FJORDLAND

@sebfraoslo

Annonse. Digg liv med Fjordland Box. Bare jeg som alltid er forsinket?#digglunsj #påfartenlunsj #fjordland #favorittlunsj

♬ original sound – Sebastian

KAROKUL x SVENSK FILM SF

@karokul

Annonse🎥Se Norges første varulvfilm, Vikingulven på kino fra 18.november!🖤 @sfstudiosnorway @nfkino #foryou

♬ original sound – Karoline Krøvel

LINK TIL FLERE GODE CASES.

Krovella Agency har samarbeidet med over 50 ulike brands på Tiktok allerede og vi har lært mye om å være bindeledd mellom unge kreatører og reklamebyrå og mediebyrå i både Norge og resten av verden.

Flere av oss i Krovella ha over 15 års erfaring med å jobbe både med mediebyrå og reklamebyrå i både inn- og utland, og direkte med kunder, så vi vet hva som foretrekkes av dialog og oppfølging fra vår side.

Vi har mange referanser og bare gode tilbakemeldinger på samabeidene vi har gjort.

LINK TIL GENZ PROFILER OG MERKEVARER VI HAR JOBBET MED