Krovella Agency AS

LENKEKLIKK

LENKEKLIKK / LINK CLICKS

I instagram stories kan du linke til en landingsside/nettside. Man kan ha en link per sekvens, og det går dermed fint an å ha mange linker til mange produkt om du legger flere sekvenser.

Dette er en fin måte både å måle interesse for produktet ditt hos profilens seere, men det er ikke alltid det sier mye om interessen. Noen ganger så kjenner seerne produktet veldig godt fra før, og de klikker derfor ikke på lenken av den grunn, og andre ganger så vet de at de ikke skal kjøpe er og da likevel, så de kan like gjerne vente.

Terskelen for å klikke kan jo også være høy i og med at seeren vet at du blir dirigert ut av Instagram, og dette kan ta tid noen ganger.

LENKEKLIKK PÅ KAROKULS INSTAGRAM

For eksempel på Karoline Krøvels instagram så er det noen produkt som går igjen i popularitet på lenkeklikk.

RUSSETID OG LENKEKLIKK

Russetiden og alt som hadde med den å gjøre var veldig populære lenke-triggere, og klær generelt, og produkt som det gis rabattkode på er også noe som hennes seere klikker på.

FINN.NO-ANNONSER

Vi kan også se her at Finn-annonser har hatt mye klikk, og også en del beauty-produktet, selv uten rabatt, er spennende å klikke på.

lenkeklikk og link clicks

HVOR SKAL DU PLASSERE LENKEN?

Vår erfaring er at det ikke er de mest iøynefallende lenkene som gir mest klikk. Det kan like gjerne være en mer subtilt plassert lenke. Se feks lenkene til H&M. Her er det lagt vekt på å lage fine IG stories med ikke for “glorete” lenker.

Noen spekulerer i å plassere lenken der du skal klikke videre til neste story. Dette kan sikkert gi klikk, men vil for det meste bare oppleves irriterende i lengden.

Prøv å lage fine stories og mest mulig ekte innhold, som seerne til den aktulle profilen liker.